tisdag 7 februari 2012

Sluta skyll på gräsrotsbyråkraterna!



Det hör knappast till ovanligheten att vi i media kan läsa om medborgare som utförsäkrats, eller som tvingas jobba trots allvarlig sjukdom.

 Människor som helt enkelt inte fått den hjälp de behöver av myndigheterna. Jag antar att även ni blir frustrerade av att läsa hur fel det kan gå. Hur människor i behov av hjälp stängs ute. Men vem bär ansvaret till detta? Det är inte handläggarna, det är inte myndigheten. En handläggare kan bara göra sitt bästa att försöka hitta grund för att hjälpa en enskild. Men med för strikta direktiv så finns väldigt lite de kan göra för någon utan att begå tjänstefel. Så enkelt är systemet. Ju mer pengar som finns för välfärd, ju mer solidariska kan direktiven bli. Så nästa gång du läser något om hur illasinnade försäkringskassan varit. Titta dig själv i spegeln och fråga om det är det här Sverige du vill leva i. Vill du verkligen ha lägre skatt? Vad är viktigast? Några fler hundralappar i plånboken eller att det finns någonstans att vända sig när ditt korthus faller?

När du står där framför spegeln så kan du även passa på att fråga dig själv? Röstar du för lägre skatt eller röstar du för välfärd? Är du delaktig i de utstötas lidande?


”Ingen snöflinga i en lavin känner sig ansvarig.”   
                                                              Friedrich Wilhelm Nietzsche




-        -  Micael Brun